
Υλικά
- 800 gr βούτυρο αιγοπρόβειο
- 700 gr ζάχαρη
- 10 αυγά
- 4 βανίλιες
- 1 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 φακελάκι αμμωνία διαλυόμενο σε 1/2 ποτήρι χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού (1 φλ. τσαγιού περίπου)
- αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας 1 - 1 τα αυγά, το ξύσμα και τις βανίλιες.
- Στο μισό αλεύρι ανακατεύουμε το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.
- Ρίχνουμε και άλλο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή αλλά να μην κολλάει..
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ και πλάθουμε με μηχανή σχέδια.
- Μπορούμε και στο χέρι απλά τότε αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί και ξεκινάμε το πλάσιμο.
- Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσουν.

Δημιουργός συνταγής: Thanos Ntrosxos