Τσουρέκια εύκολα



Μια συνταγή της κυρίας Rosi Petrova για ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ από τη σελίδα στο Facebook Vefa Alexiadou 's fans


Τσουρέκια εύκολα 

1.100 γρ. αλεύρι σκληρό
10 γρ. κακουλέ και μαχλεπι μαζί
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
240 γρ. γάλα χλιαρό
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. ηλιέλαιο
70 γρ. μαγιά νωπή 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
100 γρ. νερό χλιαρό
100 γρ. αλεύρι

Με τα τέσσερα τελευταία υλικά κάνουμε έναν χυλό σε λεκάνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Σε άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με τη ζάχαρη και  προσθέτουμε το χλιαρό γάλα.
Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και το χυλό εκτός το ηλιέλαιο.
Ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο - λίγο το ηλιέλαιο μέχρι να τελειώσει.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί.
Στη συνέχεια κόβουμε κομμάτια, φτιάχνουμε πλεξούδες ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
Περνάμε με αυγό, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς  για περίπου 40 λεπτά.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα στα μισά του ψησίματος.
Κάποιες φορές παραπονιούνται φίλοι γιατί δεν φουσκώνουν.
Το μυστικό κρύβεται στη μαγιά η οποία δεν πρέπει να καεί από το νερό που θα την διαλύσουμε.
Η συνταγή είναι από την κ.Κωνσταντινα Ντινα.