
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ
Υλικά
- 1.100 γρ. αλεύρι σκληρό
- 10 γρ. κακουλέ και μαχλεπι μαζί
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 3 αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 240 γρ. γάλα χλιαρό
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 70 γρ. μαγιά νωπή
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 100 γρ. νερό χλιαρό
- 100 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
- Με τα τέσσερα τελευταία υλικά κάνουμε έναν χυλό σε λεκάνη, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Σε άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και το χυλό εκτός το ηλιέλαιο.
- Ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο - λίγο το ηλιέλαιο μέχρι να τελειώσει.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί.
- Στη συνέχεια κόβουμε κομμάτια, φτιάχνουμε πλεξούδες ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
- Περνάμε με αυγό, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα στα μισά του ψησίματος.
Σημειώσεις:
- Κάποιες φορές παραπονιούνται φίλοι γιατί δεν φουσκώνουν. Το μυστικό κρύβεται στη μαγιά η οποία δεν πρέπει να καεί από το νερό που θα την διαλύσουμε.


Δημιουργός συνταγής: Rosi Petrova, συνταγή: Κωνσταντινα Ντινα
