
CHOCOLATE CRAVING CAKE
Υλικά
- 125 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 63 γρ. κακάο
- 3/4 κουταλάκι του τσαγιού σόδα μαγειρική
- 3/4 κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
- 100 γρ. φρέσκο γάλα
- 1 αυγό
- 55 γρ. ηλιέλαιο
- 2 κουταλάκια του τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας
- 118 γρ. ζεστό νερό
Για το Γλάσο Σοκολάτας
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί κρέμα Mascarpone,
- 1 κουταλάκι του τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και τό αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το αυγό, το ηλιέλαιο, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το μίξερ.
- Τέλος προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης.
- Αδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα 18 - 20 εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά.
- Αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρή, προσθέτουμε την κρέμα τυριού και τό εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε πάνω στο κέικ.
