Κερασόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Κυριακής Συμεωνιδου για ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)


Κερασόπιτα

Μία πανάλαφρη ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ, στυλ κέικ με φρέσκα ζουμερά γευστικότατα κεράσια για να την απολαύσετε... και σίγουρα θα γίνει το mast του απογευματινού σάς καφέ...
Μία εξαιρετικά εύκολη και απλή συνταγή {της Μανούλας μού} που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σάς!!
Τα κεράσια υπάρχουν σε αφθονία και αν έχετε κι εσείς στο σπίτι σάς φτιάξτε την πιο ΤΈΛΕΙΑ Κερασόπιτα!!!!
Τι θα χρειαστείτε :

ΥΛΙΚΆ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κιλό κεράσια
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
4 αυγά

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κεράσια , αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια, και τα βάζουμε σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγιζουν.
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια το σπορέλαιο, και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια, τα χτυπάμε καλά ώστε να ενσωματωθεί πλήρως και να έχουμε ένα λείο σχετικά σφιχτό μείγμα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ η ταψάκι, και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα του κέικ μέσα στο πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τα κερασιά, και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35 - 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να σταθεί και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε, ρίχνοντας επάνω την άχνη, κόβουμε και απολαμβάνουμε.