Κέικ με κεράσια



Μια συνταγή της κυρίας Lilqna Petrova για ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)


Κέικ με κεράσια

Υλικά
2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
1/2 φλ. του τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα
3 φλ. του τσαγιού αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 φλ. του τσαγιού χοντρό κομμένα αμύγδαλα
1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας
100 γρ. κεράσια
2 κ.γ. κακάο
120 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και χτυπάμε, έπειτα το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλεύρι με το πάουντερ. 
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, κάνουμε μια στρώση από μπισκότα, ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα και στρώνουμε τα κεράσια.
Ανακατεύουμε το 1/3 από το μείγμα με το κακάο και το απλώνουμε πάνω από τα κεράσια και αν μας έχουν μείνει κεράσια τα βάζουμε και αυτά, μετά το υπόλοιπο μείγμα. 
Εγώ έκοψα από πάνω σε φέτες 3 φράουλες και ένα τριμμένο μπισκότο.
Ψήνουμε σέ προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. 
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 10 λεπτά, το βγάζουμε από το ταψί και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.