
Υλικά
- 2 αυγά
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. του τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα
- 3 φλ. του τσαγιού αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1/2 φλ. του τσαγιού χοντρό κομμένα αμύγδαλα
- 1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας
- 100 γρ. κεράσια
- 2 κ.γ. κακάο
- 120 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και χτυπάμε, έπειτα το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλεύρι με το πάουντερ.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, κάνουμε μια στρώση από μπισκότα, ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα και στρώνουμε τα κεράσια.
- Ανακατεύουμε το 1/3 από το μείγμα με το κακάο και το απλώνουμε πάνω από τα κεράσια και αν μας έχουν μείνει κεράσια τα βάζουμε και αυτά, μετά το υπόλοιπο μείγμα.
- Εγώ έκοψα από πάνω σε φέτες 3 φράουλες και ένα τριμμένο μπισκότο.
- Ψήνουμε σέ προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
- Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 10 λεπτά, το βγάζουμε από το ταψί και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δημιουργός συνταγής: Lilqna Petrova