Σοκολατόπιτα μπανάνας



ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ


ΥΛΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΣ
300 γρ. αλεύρι Φαρινάπ
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. φρέσκο γάλα
50 γρ. κακάο
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. σπορέλαιο
4 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. σκόνη βανίλια
1 κ.γ. κονιάκ
50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
4 μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ το αλευρι, τη ζαχαρη, το κακαο και τα ανακατευουμε.
Ριχνουμε τα αυγα, τη βανιλια, το μπεικιν, τη σοδα και τα ανακατευουμε.
Τελος ριχνουμε σπορελαιο, το βουτυρο και ανακατευουμε.
Στη συνεχεια τα χτυπαμε στο μιξερ για 3 λεπτα.
Ριχνουμε το κονιακ και τη λιωμενη κουβερτουρα και ανακατευουμε με μαριζ.
Βαζουμε λαδόκολλα σε τσερκι (26Νο).
Κοβουμε τις μπανανες, κάθε μία σε 3 κομματια τα οποία βαζουμε ορθια πανω στη λαδοκολλα.
Ριχνουμε το μείγμα πανω στις μπανανες με προσοχη και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα, για 1 ωρα και 15 λεπτα.
Οταν τη βγαζουμε την τρυπαμε με ξυλακι απο σουβλακι.

ΓΛΑΣΣΟ
250 γρ κουβερτουρα, 
230 γρ κρεμα γαλακτος, 
50 γρ βιταμ.

Βαζουμε την κρεμα να ζεσταθει και ριχνουμε την σπασμενη κουβερτουρα.
Ανακατευουμε και μολις δεσει την κατεβαζουμε.
Ριχνουμε το βιταμ και ανακατευουμε διαρκως μεχρι να χλιαρυνει.
Τελος το ριχνουμε πανω στην κρυα ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ.