Σοκολατόπιτα Μπανάνας

Σοκολατένια απόλαυση με μπανάνα: Η τέλεια αρμονία γεύσεων!

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ


Με αφράτη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και την απαλή γλυκύτητα των μπανάνας, θα σας μαγέψει με την πρώτη μπουκιά. Η κρεμώδης γλάσο που την καλύπτει προσθέτει μια ακόμα πιο πλούσια νότα και την καθιστά την τέλεια λιχουδιά για κάθε περίσταση.


Υλικά:

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα
  • 50 γρ. κακάο
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. σπορέλαιο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 κ.γ. σκόνη βανίλιας
  • 1 κ.γ. κονιάκ
  • 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 4 μπανάνες

Για το Γλάσο:
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 230 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. Βιτάμ

Για τη Διακόσμηση:
  • Ινδοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια στρογγυλή φόρμα (26 εκ.).
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κακάο.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και αναμιγνύουμε καλά.
  5. Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και το σπορέλαιο.
  6. Χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτο.
  7. Προσθέτουμε το κονιάκ και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
  8. Κόβουμε κάθε μπανάνα σε τρία κομμάτια και τα τοποθετούμε όρθια στη βάση της φόρμας.
  9. Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω από τις μπανάνες.
  10. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι που θα τοποθετήσουμε στο κέντρο του κέικ.
  11. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο τρυπάμε με ξυλάκι από σουβλάκι.

Για το Γλάσο
  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει.
  2. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την προσθέτουμε στην καυτή κρέμα.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει εντελώς και το μείγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Αφήνουμε τη γλάσο να χλιαρύνει ελαφρώς και το απλώνουμε πάνω στο κρύο κέικ.
  6. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ινδοκάρυδο.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget