Νηστίσιμα μαλακά μπισκότα με κακάο και ταχίνι



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα μαλακά μπισκότα με κακάο και ταχίνι

Υλικά
200 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. ταχίνι
200 ml χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια
5 κ.σ. κακάο
400 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση
Χτυπάω τη ζάχαρη με το χυμό και το ταχίνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτω τη βανίλια. το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν. 
Η ζύμη είναι μαλακιά! 
Βάζω στο ψυγείο μισή ωρίτσα και μετά με λαδωμένα χέρια φτιάχνω μπαλάκια και τα βάζω σε λαδόκολλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 12 - 13 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. 
Αφήνω λίγο να κρυώσουν και να σφίξουν.