Σπανακοτυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακόπιτα

Η πιο ωραία σπανακόπιτα είναι αυτής της εποχής!! 
Τώρα την Άνοιξη που τα χόρτα είναι πεντατρυφερά με όλα τους τα αρώματα!
Άλλοι την προτιμούν νηστίσιμη με ρυζάκι λάδι και πιπέρι και άλλοι με τυράκι. 
Όπως και να τη γευτείς είναι πεντανόστιμη!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε 2 μάτσα φρέσκα σπανάκια και από 1 ματσάκι κρεμμυδάκια, σέσκουλα, άνηθο, μαϊντανό, μυρώνια και 2 πράσα.
Τα ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι, 2 κ.σ. τραχανά, 2 αυγά και όση φέτα θέλουμε.
Ανοίγουμε 5 φύλλα.
Στρώνουμε 2 σε λαδωμένο ταψί, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, βάζουμε τη γέμιση και άλλα 2 από επάνω πάλι λαδωμένα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε και ψήνουμε στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις για 50 λεπτά.

Για το φύλλο.
600 γρ. αλεύρι
λίγο αλάτι
2 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. λάδι
νερό όσο πάρει για μια μαλακή ζύμη

Αφού ζυμώσουμε και χωρίσουμε 5 μπαλάκια, τα λαδώνουμε λίγο και αφήνουμε 15 λεπτά πριν τα ανοίξουμε.