Ροξάκια


ΡΟΞΑΚΙΑ

Πολύ απλά στην παρασκευή τους και νόστιμα - είναι τα ροξάκια που θα λατρέψετε !!!

Υλικά
Για το Σιρόπι
900 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 φλούδα από πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα

Για τη Ζύμη
1 μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
150 ml καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Χυμός από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Περίπου 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
3 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Στην συνέχεια προχωράμε φτιάχνοντας τη ζύμη. 
Σε ένα μπολ, διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. 
Έπειτα, προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε στο μείγμα μας περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε αρχικά με μία σπάτουλα και στην συνέχεια με τα χέρια μας. 
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη. 
Τέλος, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε δύο μέρη, όπου το ένα κομμάτι είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. 
Στο μικρότερο κομμάτι ζύμης, ενσωματώνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι λευκής ζύμης και το ανοίγουμε σε στενόμακρο ορθογώνιο φύλλο.
Έπειτα, κάνουμε την σκούρα ζύμη μπαστούνι, την τοποθετούμε πάνω από την λευκή ζύμη και τυλίγουμε σε ρολό, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Κόβουμε σε Ροξάκια με πάχος λίγο πιο μικρό από 2 δάχτυλα και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ: 
Όσο τα Ροξάκια είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 6 ώρες να τραβήξουν το σιρόπι.



Credits:
Άννα Αννούλα