Τούρτα φράουλα - σοκολάτα



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα φράουλα - σοκολάτα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (έκανα διπλή δόση και έκοψα σε 6 δίσκους)
Υλικά
6 μεγάλα αυγά
220 γρ. ζάχαρη
220 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες παγωμένες
1 κ.γ. υγρή βανίλια
2 πρέζες αλάτι

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. 
Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί. 
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 5′. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6-7′ δυνατά μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αυγά κι απαλά ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. 
Τέλος, προσθέτουμε τις κρύες σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 στον αέρα. 
Πρέπει να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ. 
Αφήνουμε να σταθούν για 15′ και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν κόβουμε σε τρεις δίσκους.

ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά
200 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
Ένα καπάκι κονιάκ

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ)
Υλικά
400 γρ κουβερτούρα
400 γρ κρέμα γάλακτος
Μια μεγάλη συσκευασία Μερέντα

Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβέρτα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
Τέλος ρίχνουμε και την Μερέντα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

ΣΑΝΤΙΓΙ ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
2 Μόρφατ παγωμένες
1 κούπα γεμάτη ζάχαρη άχνη
Μια συσκευασία "Μερέντα" φράουλα

Χτυπάμε στο μίξερ τη Μόρφατ ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη .
Τέλος προσθέτουμε και την "Μερέντα" φράουλα.
Αν θέλουμε βάζουμε και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Συναρμολογούμε την τούρτα και διακοσμούμε