
Υλικά για το παντεσπάνι
(έκανα διπλή δόση και έκοψα σε 6 δίσκους)
200 γρ ζάχαρη
Ένα καπάκι κονιάκ
6 μεγάλα αυγά
220 γρ. ζάχαρη
220 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες παγωμένες
1 κ.γ. υγρή βανίλια
2 πρέζες αλάτι
220 γρ. ζάχαρη
220 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες παγωμένες
1 κ.γ. υγρή βανίλια
2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί.
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 5′.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6-7′ δυνατά μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αυγά κι απαλά ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αυγά κι απαλά ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτουμε τις κρύες σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 στον αέρα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 στον αέρα.
Πρέπει να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να σταθούν για 15′ και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν κόβουμε σε τρεις δίσκους.
Υλικά για το σιρόπι
200 γρ νερό200 γρ ζάχαρη
Ένα καπάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Υλικά για την κρέμα σοκολάτα (εσωτερικές στρώσεις)
400 γρ κουβερτούρα
400 γρ κρέμα γάλακτος
Μια μεγάλη συσκευασία Μερέντα
400 γρ κρέμα γάλακτος
Μια μεγάλη συσκευασία Μερέντα
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβέρτα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τέλος ρίχνουμε και την Μερέντα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Υλικά για τη σαντιγί φράουλα (επικάλυψη)
2 Μόρφατ παγωμένες
1 κούπα γεμάτη ζάχαρη άχνη
Μια συσκευασία "Μερέντα" φράουλα
1 κούπα γεμάτη ζάχαρη άχνη
Μια συσκευασία "Μερέντα" φράουλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη Μόρφατ ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη .
Τέλος προσθέτουμε και την "Μερέντα" φράουλα.
Αν θέλουμε βάζουμε και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Συναρμολογούμε την τούρτα και διακοσμούμε
Τέλος προσθέτουμε και την "Μερέντα" φράουλα.
Αν θέλουμε βάζουμε και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Συναρμολογούμε την τούρτα και διακοσμούμε
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara