Γιουβέτσι με θαλασσινά



Μια συνταγή της κυρίας Reggina Filippou‎ για ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιουβέτσι με θαλασσινά

Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες, 
1/2 κιλό καλαμάρια ή μοσχοχτάποδα, 
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, 
1 κρεμμύδι, 
2 σκελίδες σκόρδο, 
2 φλιτζάνια κριθαράκι, 
χυμό ντομάτας, 
2 ντομάτες, 
6 φλιτζάνια νερό για το κριθαράκι
 
Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα καλαμάρια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να σοταριστούν με τα υγρά που θα βγάλουν. 
Προσθέτουμε λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες σκόρδο λιωμένες και τα τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε χυμό ντομάτας και δυο ντομάτες ψιλοκομμένες ή κονκασέ, την πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες, αλάτι, πιπέρι. 
Βράζουμε να μισομαλακώσουν. 
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί. 
Στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κριθαράκι. 
Προσθέτουμε λίγο χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και νερό. 
Μόλις πάρει βράση το ρίχνουμε στο ταψί με τα καλαμάρια. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε τις γαρίδες.
Στη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε νερό. 
Όταν σβήσουμε το φούρνο το φαγητό πρέπει να έχει αρκετά υγρά γιατί καθώς κρυώνει τα τραβάει το κριθαράκι.