
Υλικά
- 1/2 κιλό γαρίδες,
- 1/2 κιλό καλαμάρια ή μοσχοχτάποδα,
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη,
- 1 κρεμμύδι,
- 2 σκελίδες σκόρδο,
- 2 φλιτζάνια κριθαράκι,
- χυμό ντομάτας,
- 2 ντομάτες,
- 6 φλιτζάνια νερό για το κριθαράκι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα καλαμάρια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να σοταριστούν με τα υγρά που θα βγάλουν.
- Προσθέτουμε λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες σκόρδο λιωμένες και τα τσιγαρίζουμε.
- Ρίχνουμε χυμό ντομάτας και δυο ντομάτες ψιλοκομμένες ή κονκασέ, την πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες, αλάτι, πιπέρι.
- Βράζουμε να μισομαλακώσουν.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί.
- Στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κριθαράκι.
- Προσθέτουμε λίγο χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και νερό.
- Μόλις πάρει βράση το ρίχνουμε στο ταψί με τα καλαμάρια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Στη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε νερό.
- Όταν σβήσουμε το φούρνο το φαγητό πρέπει να έχει αρκετά υγρά γιατί καθώς κρυώνει τα τραβάει το κριθαράκι.
Δημιουργός συνταγής: Reggina Filippou