Μια συνταγή της κυρίας ΓΚΟΛΦΩΣ ΝΙΚΟΛΟΥ για ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΥΡΟΠΙΤΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Υπέροχη τυροπιτούλα
Τυροπιτούλα ζεστή μόλις ξεφουρνίστηκε, είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων, κάνει κρατς κρουτς!
Συνταγή
Για ένα ταψάκι 32×24
400 γρ. φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γρ. γκούντα Νουνού
Τυρί φέτα όσο σας αρέσει
1 κρέμα γάλακτος μικρή
1 μικρό Νουνού (όχι αραιωμένο)
Λίγο αλάτι
Καλαμποκέλαιο για τον πάτο του ταψιού και για το άλειμμα των φύλλων.
Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε 4 φύλλα και ρίχνουμε φέτα τριμμένη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το Νουνού και λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε πάνω από την στρώση τυριού το μισό μείγμα αυγών.
Στρώνουμε 2 φύλλα ακόμη, ξανά τα τυριά, το μείγμα αυγών κρατώντας 2 κουταλιές μείγμα.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.
Ρίχνουμε 1 κουταλάκι νερό στις 2 κουταλιές μείγματος που κρατήσαμε και περνάμε όλη την τυρόπιτα από πάνω.
Χαράζουμε ελαφρώς προς μια κατεύθυνση μόνο.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς πάνω - κάτω μέχρι να πατώσει καλά.
ΒΑΖΩ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΚΟΥΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ.
ΒΑΖΩ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΚΟΥΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ.