Υπέροχη τυροπιτούλα



Μια συνταγή της κυρίας ΓΚΟΛΦΩΣ ΝΙΚΟΛΟΥ για ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΥΡΟΠΙΤΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Υπέροχη τυροπιτούλα

Τυροπιτούλα ζεστή μόλις ξεφουρνίστηκε, είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων, κάνει κρατς κρουτς!

Συνταγή
Για ένα ταψάκι 32×24
400 γρ. φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γρ. γκούντα Νουνού
Τυρί φέτα όσο σας αρέσει
1 κρέμα γάλακτος μικρή
1 μικρό Νουνού (όχι αραιωμένο)
Λίγο αλάτι
Καλαμποκέλαιο για τον πάτο του ταψιού και για το άλειμμα των φύλλων.

Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε 4 φύλλα και ρίχνουμε φέτα τριμμένη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το Νουνού και λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε πάνω από την στρώση τυριού το μισό μείγμα αυγών.
Στρώνουμε 2 φύλλα ακόμη, ξανά τα τυριά, το μείγμα αυγών κρατώντας 2 κουταλιές μείγμα.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.
Ρίχνουμε 1 κουταλάκι νερό στις 2 κουταλιές μείγματος που κρατήσαμε και περνάμε όλη την τυρόπιτα από πάνω.
Χαράζουμε ελαφρώς προς μια κατεύθυνση μόνο.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς πάνω - κάτω μέχρι να πατώσει καλά.
ΒΑΖΩ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΚΟΥΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ.