ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένω και κόβω το χταπόδι.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω λάδι και σοτάρω κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριές πολύχρωμες τις οποίες ψιλοκόβω στο μούλτι .
- Αφού αρχίσουν να μαραίνονται τα κρεμμύδια προσθέτω το χταπόδι μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Σβήνω με κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτω λίγο πελτέ και τριμμένη ντομάτα, πιπέρι, κανέλα, λίγο γαρύφαλλο και μπαχάρι μαζί με ένα φύλλο δάφνης.
- Αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Προσθέτω 2 ποτήρια νερό και ό,τι ζυμαρικό θέλω ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν και προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται.
- Δεν πρέπει να στεγνώσουν τελείως.
- Όταν είναι έτοιμα και τα μακαρόνια σβήνω.
- Αλάτι προσθέτω στο τέλος γιατί το χταπόδι είναι αλμυρό από μόνο του.
Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη