
Υλικά
- 500 γρ. κιμά ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 ποτηράκι κρασί
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας.
- Όση ώρα βράζει η σάλτσα, πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα περνάμε από το τηγάνι ίσα να πάρουν χρωματάκι.
- Κατόπιν τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας που ήδη βράζει και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά.
Σάλτσα
- Τρίβουμε 4 - 5 ντομάτες σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες, μισή κούπα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε pummaro ή πελτέ ντομάτας, μισό ποτηράκι κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να εξατμιστεί το κρασί.
Ρύζι
- Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κούπες ρύζι, 4 κούπες νερό, αλάτι και δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε στο μισό.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά. Τόσο χρειάζεται για να τραβήξει όλο το νερό.
- Σερβίρουμε με τη σαλτσούλα και τα σουτζουκάκια.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki