Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με ρύζι μπασμάτι



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με ρύζι μπασμάτι

Υλικά
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκ. σκόρδο λιωμένες
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κ.γ. κύμινο
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Όση ώρα βράζει η σάλτσα, πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα περνάμε από το τηγάνι ίσα να πάρουν χρωματάκι.
Κατόπιν τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας που ήδη βράζει και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά.

Σάλτσα
Τρίβουμε 4 - 5 ντομάτες σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες, μισή κούπα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε pummaro ή πελτέ ντομάτας, μισό ποτηράκι κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να εξατμιστεί το κρασί.

Ρύζι
Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κούπες ρύζι, 4 κούπες νερό, αλάτι και δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε στο μισό.
Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Τόσο χρειάζεται για να τραβήξει όλο το νερό.
Σερβίρουμε με τη σαλτσούλα και τα σουτζουκάκια.