Υπέροχη πορτοκαλόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Υπέροχη πορτοκαλόπιτα

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελ. Baking powder 20γρ
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
 
Για το σιρόπι :
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε το φύλλο και το αφήνουμε να στεγνώσει.
Κομματιάζουμε το φύλλο με τα χέρια.
Ανακατεύουμε στο μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά , σιγά το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει.
Λαδώνουμε 1 πυρέξ 30 × 23 εκ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 40 λεπτά περίπου , πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσει. 
Στα 40 λεπτά τρυπάμε με ένα μαχαίρι και αν δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα μέχρι να βγει το μαχαίρι καθαρό.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτά.
Με το καυτό σιρόπι περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.