Καλαμαράκια στιφάδο στη γάστρα



Μια συνταγή της κυρίας Stavroula Orgasli για ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Καλαμαράκια στιφάδο στην γάστρα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάρισα και έπλυνα καλά τα καλαμαράκια. 
Τα κρεμμύδια ξερά μεγάλα τα άφησα λίγο σε νερό. 
Τα έκοψα κομμάτια, στην γάστρα μαζί με χυμό ντομάτας, πάπρικα γλυκιά, λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι, ρίγανη, θυμάρι, λίγο γαρύφαλλο σκόνη, λίγο σκόρδο σκόνη, κουρκουμά, κόκκους πιπέρι, λάδι, λίγο ξίδι και λίγο νερό. 
Όλα ανακάτεμα καλό, ψήσιμο με κλειστό καπάκι σε αντιστάσεις στους 220βαθμούς για περίπου 2 ώρες μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.