Καλαμαράκια στιφάδο στη γάστρα



ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθάρισα και έπλυνα καλά τα καλαμαράκια. 
  2. Τα κρεμμύδια ξερά μεγάλα τα άφησα λίγο σε νερό. 
  3. Τα έκοψα κομμάτια, στην γάστρα μαζί με χυμό ντομάτας, πάπρικα γλυκιά, λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι, ρίγανη, θυμάρι, λίγο γαρύφαλλο σκόνη, λίγο σκόρδο σκόνη, κουρκουμά, κόκκους πιπέρι, λάδι, λίγο ξίδι και λίγο νερό. 
  4. Όλα ανακάτεμα καλό, ψήσιμο με κλειστό καπάκι σε αντιστάσεις στους 220βαθμούς για περίπου 2 ώρες μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.


Credits:

Stavroula Orgasli