Μάφινς σοκολάτας



Μια συνταγή της κυρίας Μένιας Στεφοπούλου για ΜΑΦΙΝΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ εκτελεσμένη από την κυρία Βασιλική Φαρμάκη στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μάφινς σοκολάτας

Υλικά
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
1/2 φλ. κακάο (κοσκινισμένο)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλ. γάλα
125 γρ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά
2 βανίλιες
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε πρώτα το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. 
Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά. 
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. 
Τέλος ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.
Τα τοποθετούμε σε φορμάκια ή αλουμινένιες θήκες και γεμίζουμε κατά τα 2/3.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά.
Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.