
ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια είναι τα πιο αφράτα και νόστιμα που έχετε δοκιμάσει!
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 125 γρ μαργαρίνη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γλ. σόδα
- ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αλείφουμε από πάνω με λίγο χυμό πορτοκάλι.
- Πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.