Τα πιο νόστιμα και τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια

Φανταστικά νηστίσιμα κουλουράκια με πορτοκάλι και σουσάμι.

ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια είναι τα πιο αφράτα και νόστιμα που έχετε δοκιμάσει! 


Υλικά: 

  • 1 κιλό αλεύρι 
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη 
  • 125 γρ μαργαρίνη 
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο 
  • ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • ½ κ.γλ. σόδα 
  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια 


Εκτέλεση: 

  1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. 
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη. 
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αλείφουμε από πάνω με λίγο χυμό πορτοκάλι.
  5. Πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 


Δημιουργός συνταγής: Σοφία Θεοδωρίδου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!