Τα πιο νόστιμα και τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια



Μια συνταγή της κυρίας Σοφίας Θεοδωρίδου για ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τα πιο νόστιμα και τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια

1 κιλό αλεύρι, 
1,5 ποτήρι ζάχαρη άχνη, 
125 γρ. μαργαρίνη 
1 ποτήρι σπορέλαιο, 
1/2 φακελάκι μπέικιν, 
1/2 κ.γ. σόδα, 
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα, 
1 κ.γ. υγρή βανίλια. 

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. 
Τη σόδα τη διαλύουμε στο χυμό. 
Από πάνω αλείφουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά