Φρέσκα τηγανητά καλαμαράκια και πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές


Μια συνταγή της κυρία Αναστασιας Βλαχου για ΦΡΕΣΚΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φρέσκα τηγανητά καλαμαράκια και πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές

Βάλτε στο αλεύρι σιμιγδάλι χοντρό μισό - μισό, γίνονται πολύ τραγανά!!
Μπορείτε να βάλετε και ένα σφηνάκι ούζο μαζί με τη σόδα.
Για να μη σας πετάει το λάδι, πριν τα αλευρώσετε να τα ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας για να μην έχουν υγρασία επάνω τους.
Προσοχή ΔΕ θέλουν πολύ τηγάνισμα... και σε δυνατή φωτιά!!!
 
Για τα καλαμάρια
Τα καθαρίζω, τα πλένω αρκετές φορές και στη συνέχεια τα κόβω σε ροδέλες.
Τα βάζω σε σουρωτήρι, τους ρίχνω 2 κουταλάκια σόδα, τα ανακατεύω καλά και τα αφήνω για 40'.
Στη συνέχεια τα ξεμπλέξω πολλές φορές, τα αλατίζω και τα αφήνω στο ψυγείο για λίγο.
Τα τηγανίζω σε βαθύ κατσαρολάκι, σε ζεστό καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο αφού πρώτα τα έχω ανακατέψει πολύ καλά σε αλεύρι μαζί με χοντρό σιμιγδάλι.
Έγιναν αφρός!!!
Όταν είναι για τηγάνισμα...ας είναι φρέσκα.
Τους βάζω πάντα σόδα για να μαλακώσουν ακόμα καλύτερα.

Για τις πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές.
Τις κόβω χοντρές όπως τις βλέπετε, τις πλένω πολλές φορές για να φύγει το άμυλο και τις στεγνώνω λίγο με χαρτί κουζίνας.
Τις πασπαλίζω με αλάτι, λίγη πάπρικα γλυκιά, λίγο ελαιόλαδο και λίγο σιμιγδάλι ψιλό.
Τις ανακατεύω καλά και τις τοποθετώ στο ταψί με λαδόκολλα.
Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250°, για 10' και στη συνέχεια στους 220° στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.