Κέικ Σοκολάτας



ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 


Υλικά

  • 1 Βιτάμ, 
  • 2 φλ. ζάχαρη, 
  • 4 βανίλιες (κάψουλες), 
  • 6 αβγά, 
  • 2/3 φλ. γάλα, 
  • σε μπολ κοσκινισμένα: 2 φλ. Φαρινάπ + 1 φλ. κακάο σκόνη, μία πρέζα αλάτι 
(σε θερμοκρασία δωματίου τα υλικά)


Εκτέλεση

  1. Μίξερ: Χτυπάω 5΄το Βιτάμ να αφρατέψει + ζάχαρη 2΄+ τα αβγά ένα ένα + αλεύρι και γάλα εναλλάξ και το αλάτι. 
  2. Ψήνω σε αέρα, στους 170 για 50΄(δοκιμάζω με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν βγει στεγνό το κέικ είναι έτοιμο)

Γλάσο σοκολάτας
  1. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζω: 50 γρ κουβερτούρα + 60γρ βούτυρο + 3κσ γάλα + 4 κσ άχνη + 1 βανίλια, όλα μαζί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (από το 1-9 επιλέγω το 2) να λιώσουν και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  2. Κατεβάζω και περιμένω λίγο να κρυώσει γιατί ζεστό είναι πολύ ρευστό και δε θα μείνει πάνω στο κέικ.


Δημιουργός συνταγής: Irini Monova

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!