
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
- 1 Βιτάμ,
- 2 φλ. ζάχαρη,
- 4 βανίλιες (κάψουλες),
- 6 αβγά,
- 2/3 φλ. γάλα,
- σε μπολ κοσκινισμένα: 2 φλ. Φαρινάπ + 1 φλ. κακάο σκόνη, μία πρέζα αλάτι
(σε θερμοκρασία δωματίου τα υλικά)
Εκτέλεση
- Μίξερ: Χτυπάω 5΄το Βιτάμ να αφρατέψει + ζάχαρη 2΄+ τα αβγά ένα ένα + αλεύρι και γάλα εναλλάξ και το αλάτι.
- Ψήνω σε αέρα, στους 170 για 50΄(δοκιμάζω με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν βγει στεγνό το κέικ είναι έτοιμο)
- Σε μικρό κατσαρολάκι βάζω: 50 γρ κουβερτούρα + 60γρ βούτυρο + 3κσ γάλα + 4 κσ άχνη + 1 βανίλια, όλα μαζί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (από το 1-9 επιλέγω το 2) να λιώσουν και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κατεβάζω και περιμένω λίγο να κρυώσει γιατί ζεστό είναι πολύ ρευστό και δε θα μείνει πάνω στο κέικ.
Δημιουργός συνταγής: Irini Monova
