Μια συνταγή της κυρίας Irini Monova για ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)
Κέικ Σοκολάτας
1 Βιτάμ,
2 φλ. ζάχαρη,
4 βανίλιες (κάψουλες),
6 αβγά,
2/3 φλ. γάλα,
σε μπολ κοσκινισμένα: 2 φλ. Φαρινάπ + 1 φλ. κακάο σκόνη, μία πρέζα αλάτι
(σε θερμοκρασία δωματίου τα υλικά)
Μίξερ: Χτυπάω 5΄το Βιτάμ να αφρατέψει + ζάχαρη 2΄+ τα αβγά ένα ένα + αλεύρι και γάλα εναλλάξ και το αλάτι.
Ψήνω σε αέρα, στους 170 για 50΄(δοκιμάζω με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν βγει στεγνό το κέικ είναι έτοιμο)
Γλάσο σοκολάτας
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζω: 50 γρ κουβερτούρα + 60γρ βούτυρο + 3κσ γάλα + 4 κσ άχνη + 1 βανίλια, όλα μαζί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (από το 1-9 επιλέγω το 2) να λιώσουν και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Γλάσο σοκολάτας
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζω: 50 γρ κουβερτούρα + 60γρ βούτυρο + 3κσ γάλα + 4 κσ άχνη + 1 βανίλια, όλα μαζί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (από το 1-9 επιλέγω το 2) να λιώσουν και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κατεβάζω και περιμένω λίγο να κρυώσει γιατί ζεστό είναι πολύ ρευστό και δε θα μείνει πάνω στο κέικ.