Νηστίσιμα Σταφιδόψωμα αφρός



Μια συνταγή της κυρίας Σοφίας Θεοδωρίδου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΑΦΡΟΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα Σταφιδόψωμα αφρός

1 κούπα χλιαρό νερό
3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
35 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κ.σ. μέλι
5 κ.σ. ζάχαρη
3,5 κούπες αλεύρι για τσουρέκια
2 κ.σ. μαργαρίνη
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. σταφίδες μαύρες ή ξανθές
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. μέλι αραιωμένο σε λίγο χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Σε ένα τάπερ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά τη ζάχαρη, το μέλι και το χυμό, ανακατεύουμε λιγάκι, κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Στον κάδο της κουζινομηχανής ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαργαρίνη και το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο να γίνουν σαν τρίμματα.
Προσθέτουμε το χυλό της μαγιάς και χτυπάμε καλά για 3 - 4 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα να ξεκουραστεί. 
Ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες, φροντίζοντας να ζυμωθούν καλά.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδοκολλα.
Αφήνουμε πάλι 1 ώρα να φουσκώσουν καλά και πριν τα βάλουμε για ψήσιμο αλείφουμε προσεχτικά λίγο μέλι αραιωμένο με χλιαρό νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 - 20 λεπτά.