Σαλιάρια Κοζάνης με ινδοκάρυδο



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σαλιάρια Κοζάνης με ινδοκάρυδο

Γλυκάκια νηστίσιμα εύκολα και νόστιμα

Υλικά
2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο.
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό.
1 μπέικιν πάουντερ.
Αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 800 γρ.

Γέμιση
καρύδια αλεσμένα.
1 κ.γ. κανέλα
λίγο γαρύφαλλο

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη.
4 ποτήρια νερό.
2 βανίλιες.
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Βράσιμο 4 λεπτά.

Ινδοκαρυδο για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ έριξα πρώτα το λάδι, στη συνέχεια την πορτοκαλάδα και σιγά - σιγά το αλεύρι με το μπέικιν μαζί μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πήρα ζύμη στο χέρι μου όσο ένα μανταρίνι, έπλασα σε μπαστούνι, έκανα μια λακκούβα, έβαλα καρύδια, έκλεισα έδωσα σχήμα και τα τοποθέτησα στο ταψί. 
Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 
Σιρόπιασα τα γλυκά μέσα στο ταψί χλιαρά με καυτό το σιρόπι.
Τα άφησα να τραβήξουν το σιρόπι και να παγώσουν πολύ καλά.
Στη συνέχεια τα πασπάλισα με ινδοκάρυδο και τα τοποθέτησα στην πιατέλα.
Έβγαλα 55 κομμάτια.