
ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Γλυκάκια νηστίσιμα, εύκολα και νόστιμα!
Υλικά (για 55 κομμάτια)
- 2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 800 γρ.
Γέμιση
- καρύδια αλεσμένα
- 1 κ.γ. κανέλα
- λίγο γαρύφαλλο
Σιρόπι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 2 βανίλιες
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- Ινδοκαρυδο γιατην επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το λάδι, στη συνέχεια την πορτοκαλάδα και σιγά - σιγά το αλεύρι με το μπέικιν μαζί μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
- Παίρνουμε ζύμη στο χέρι μας όσο ένα μανταρίνι και πλάθουμε σε μπαστούνι.
- Κάνουμε μια λακκούβα, βάζουμε καρύδια, κλείνουμε, δίνουμε σχήμα και τοποθετούμε στο ταψί.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Σιροπιάζουμε τα γλυκά μέσα στο ταψί, χλιαρά με καυτό το σιρόπι.
- Τα αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και να παγώσουν πολύ καλά.
- Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τα τοποθετούμε στην πιατέλα.

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα
