Σαλιάρια Κοζάνης με ινδοκάρυδο



ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


Γλυκάκια νηστίσιμα, εύκολα και νόστιμα!


Υλικά (για 55 κομμάτια)

  • 2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 800 γρ.

Γέμιση
  • καρύδια αλεσμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο

Σιρόπι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Βράσιμο 4 λεπτά.

  • Ινδοκαρυδο γιατην επικάλυψη


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το λάδι, στη συνέχεια την πορτοκαλάδα και σιγά - σιγά το αλεύρι με το μπέικιν μαζί μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
  2. Παίρνουμε ζύμη στο χέρι μας όσο ένα μανταρίνι και πλάθουμε σε μπαστούνι.
  3. Κάνουμε μια λακκούβα, βάζουμε καρύδια, κλείνουμε, δίνουμε σχήμα και τοποθετούμε στο ταψί. 
  4. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 
  5. Σιροπιάζουμε τα γλυκά μέσα στο ταψί, χλιαρά με καυτό το σιρόπι.
  6. Τα αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και να παγώσουν πολύ καλά.
  7. Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τα τοποθετούμε στην πιατέλα.

ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα 
  
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget