Αλμυρό κέικ με σπανάκι



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αλμυρό κέικ με σπανάκι

Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού bakin powder
4 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό 250 γρ.
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
350 γραμμάρια σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 
400 γραμμάρια φέτα (εγώ έβαλα κατσικίσιο) θρυμματισμένη 
πιπέρι 
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο (ή το ηλιέλαιο), τα αυγά και το γιαούρτι και χτυπάμε καλά. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε το bakin powder και το αλεύρι. 
Μόλις δέσει το μείγμα, ρίχνουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύουμε με το κουτάλι. 
Παίρνουμε τη φόρμα για τα κέικ, με ένα πινελάκι τη λαδώνουμε και την αλευρώνουμε. 
Ρίχνουμε τη ζύμη μας στη φόρμα (εγώ έκανα διπλή δόση και το έκανα σε ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Το κέικ είναι υγρό. Δεν είναι στεγνό όπως το κλασικό γλυκό κέικ .