Πεντανόστιμο κέικ με μήλα και μέλι



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πεντανόστιμο κέικ με μήλα και μέλι
 
Υλικά  
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι σόδα
4 βανίλιες
¼ κουταλιού του γλυκού αλάτι
1 κούπα ζάχαρη (εγώ έβαλα 1,5 φλ. μέλι)
¾ κούπας αραβοσιτέλαιο
3 αυγά
½ κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
3 μήλα μέτρια προς μεγάλα (το ένα θα το ψιλοκόψουμε σε μικρά κομματάκια και τα άλλα δύο θα τα τρίψουμε στην χονδρή πλευρά του τρίφτη).

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί (αλεύρι, κανέλα, σόδα, μπέικιν, βανίλιες, αλάτι).
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Δεν χρειάζεται μίξερ. Στο μείγμα αυτό, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε, αυτή τη φορά με μια κουτάλα, γιατί το μίγμα θα γίνει αρκετά πηχτό. 
Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, προσθέτουμε το μήλο (τριμμένο και ψιλοκομμένο) και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 - 50 λεπτά, ανάλογα και με την κουζίνα που διαθέτουμε. 
Στα 40 λεπτά, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέικ να δούμε αν ψήθηκε. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό από ζύμη, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν βγει με υπολείμματα ζύμης, τότε κλείνουμε το φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.
Όταν το κέικ είναι πια έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα του να κρυώσει.