Πεντανόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια, σαν μπισκότα, με ταχίνι και σουσάμι



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ, ΣΑΝ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πεντανόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια, σαν μπισκότα, με ταχίνι και σουσάμι

Έτοιμα σε 10 λεπτά που η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται με λόγια!!

ΥΛΙΚΑ
1 φλ. του τσαγιού αραβοσιτέλαιο 160 γρ.
1 φλ. του τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική, εγώ έβαλα στέβια και είναι ίδια η ποσότητα με την κανονική
1 φλ. του τσαγιού ταχίνι 160 γρ.
100 γρ. σουσάμι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από  2 πορτοκάλια
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Όλα τα υλικά είναι μετρημένα με το ίδιο φλιτζάνι, αντιστοιχούν σε 160 γρ. σε όλα τα υλικά

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνετε το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα.
Μέσα στο χυμό πορτοκαλιού ανακατεύετε τη σόδα και ρίχνετε μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε το ταχίνι και το σουσάμι και ανακατεύετε να διαλυθεί καλά το ταχίνι και να γίνει λείο.
Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά - σιγά και κοσκινισμένο.
Φτιάχνετε μία πολύ ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι και αφράτη.
Παίρνετε περίπου 50 γρ. στο χέρι σας, φτιάχνετε μία μπαλίτσα και την πιέζετε προς τα κάτω.
Τη βουτάτε μέσα σε ζάχαρη από τις δύο πλευρές.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Σε περίπτωση που δεν βουτήξετε μέσα σε ζάχαρη θα χρειαστείτε ακόμη 50 γρ. παραπάνω ζάχαρη στα υλικά σας.
Επίσης μην προσπαθήσετε να δώσετε άλλο σχήμα γιατί είναι το σουσάμι μέσα και το ταχίνι και δεν βοηθάει στα χέρια μας.