Νηστίσιμη ταχινόπιτα


Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμη ταχινόπιτα

Εξαιρετικά νόστιμη με λίγα υλικά και νηστίσιμη !!!

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
1 κούπα του νεσκαφέ ζάχαρη (250gr)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι (200 gr)
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
1 καλά γεμάτη κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ.
χυμό από ένα ολόκληρο πορτοκαλί
χυμό από ένα ολόκληρο λεμόνι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα ανακατεμένη μέσα στους χυμούς.
1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση
Μέσα σε μία λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με την ζάχαρη και την κανέλα.
Στύβετε τους χυμούς και μέσα σε μία κούπα διαλύετε την σόδα να φουσκώσει.
Το ρίχνετε μέσα στο μείγμα του αλευριού και συνεχίζετε με το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Μέσα σε ένα μπολάκι διαλύετε το ταχίνι καλά με το ζεστό νερό και ρίχνετε μέσα στο μίγμα.
Ανακατεύετε καλά τα υλικά να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
Κόβετε μία χούφτα καρύδια χοντροκομμένα και ανακατέψτε στο μίγμα.
Αλείφετε ένα μικρό ταψάκι με λάδι, πασπαλίζετε με αλεύρι και ψήνετε την πίτα στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις για 60 λεπτά.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη μόλις κρυώσει.