Μοσχαράκι στιφάδο


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Και τα πιρούνια θα πάρουν φωτιά!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα κιλό μοσχάρι χτένι το βράζω και το ξαφρίζω.
Όταν μαλακώσει, σε φαρδιά κατσαρόλα κόβω ένα κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρω μαζί με κρεμμύδια στιφάδου.
Μόλις σοταριστούν καλά ρίχνω ένα κουταλάκι ζάχαρη και τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα ξύλο, δάφνη, κόκκους πιπεριού, γαρύφαλλο) και αφήνω να βγάλουν τις μυρωδιές τους.
Ρίχνω το κρέας να σοταριστεί κι αυτό και σβήνω με λίγο ξύδι και ένα ποτηράκι κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνω νερό από το μοσχάρι που είχα κρατήσει, 3 ντομάτες περασμένες από το μούλτι, λίγο πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζω μέχρι να μείνει με τη σάλτσα και το λαδάκι του.


Credits:
Σούλα Λεβέντη