Μοσχάρι γιουβέτσι



Μια συνταγή της κυρίας Βουλας Πολυζου για ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχάρι γιουβέτσι

Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λάδι στην χύτρα και αφού κάψει ρίχνω μέσα τα κομμάτια του κρέατος (Ενάμισι κιλό μοσχαροπλευρά).
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κόκκους μπαχάρι, ένα ξυλάκι κανέλας και αφού το θωρακίσω και από τις δύο πλευρές ρίχνω την ντομάτα. Πάντα δικιά μου. 
Έχω ζεστάνει νερό, το ρίχνω και κλείνω τη χύτρα. 
Βράζω για 45 λεπτά. 
Ανοίγω, το βάζω στο ταψί και στο φούρνο αφού αφαιρέσω τους κόκκους μπαχάρι και την κανέλα.
Μόλις πάρει βράσει ρίχνω το κριθαράκι και σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά.
Ανοίγω για λίγο ακόμα ώσπου να πάρει χρώμα το κρέας και να μείνει με το λαδάκι του.