Τσουρέκι κουλούρα



ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτηρι γαλα χλιαρο,
1 ποτηρι νερο χλιαρο,
25 γρ μαγια νωπη,
1,5 ποτηρι ζαχαρη,
μια πρεζα αλατι,
3 αυγα,
3 κ.σ. λιωμενο βουτυρο, ζεστο,
3 βανιλιες,
1 φακελακι μαχλεπι,
1 φακελακι κακουλε,
ξυσμα πορτοκαλιου,
1 κιλο αλευρι για τσουρεκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε σε μπολ τη μαγια με 3 κ.σ. ζαχαρη, το γαλα και το νερο και ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε την υπολοιπη ζαχαρη, τα μυρωδικα, τα αυγα, το βουτυρο, το αλατι και ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Τελος, ριχνουμε χουφτα - χουφτα αλευρι και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.
Βαζουμε τη ζυμη σε αλευρωμενο παγκο και την ζυμωνουμε μεχρι να γινει αφρατη, λεια και να μην κολλαει.
Τη βαζουμε σε ενα μπολ, την σταυρωνουμε, την αλείφουμε με λιγο λαδι και τη σκεπαζουμε για 1 η και 2 ωρες.
Τη μεταφερουμε στον παγκο και την κοβουμε σε 6 κομματια.
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλες.
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα.
Στην συνεχεια την καθε μπαλα την παταμε με το χερι να γινει ενα φυλλαρακι το οποιο το κλεινουμε σε ρολο.
Αυτο το ρολο το φτιαχνουμε κορδονι.
Φτιαχνουμε ολες τις μπαλες με την ιδια διαδικασια.
Εχουμε συνολικα 6 κορδονια.
Ανα 3 πλεκουμε 2 πλεξουδες.
Βαζουμε λαδοκολλα στο ταψι και τις βαζουμε μεσα γυρω - γυρω.
Σκεπαζουμε για 20 λεπτα.
Τελος χτυπαμε 3 κροκους αυγων με λιγο νερακι και αλείφουμε απαλα και πολυ σχολαστικα.
Ριχνουμε σουσαμι.
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσει (εμενα μου πηρε 25 λεπτα).

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΗ Η ΖΥΜΗ ΟΤΑΝ ΖΥΜΩΝΕΤΑΙ.
ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΥΜΗ ΛΕΙΑ.
ΝΑ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ.
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΚΑΘΕΤΑΙ Η ΖΥΜΗ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΑΦΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ.
ΜΟΛΙΣ ΜΙΣΟΚΡΥΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ!