
Πολύ αφράτα με υπέροχη ζύμη.
Μπορούμε να τα κάνουμε και στο φούρνο με γέμιση αλμυρά και γλυκά.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Υλικά
Για τη ζύμη
(μετράμε με το ποτήρι 250 γρ.)
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. περίπου μπορεί και λίγο παραπάνω να μην κολλάει στα χέρια
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. περίπου μπορεί και λίγο παραπάνω να μην κολλάει στα χέρια
Γέμιση με τυρί
300 γρ. φέτα
1 αυγό
πιπέρι
Γέμιση με πατάτες
4 μέτριες πατάτες βραστές πατάμε σαν πουρέ.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το ανακατεύουμε με τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύω το χλιαρό γάλα, το νερό και τη μαγιά.Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο - λίγο μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω να φουσκώσει 30 - 40 λεπτά.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη κάνω μπαλάκια, ανοίγω, γεμίζω και κλείνω καλά.
Τηγανίζω με μπόλικο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα