Νηστίσιμος χαλβάς με άνθος αραβοσίτου βανίλια



Μια συνταγή της κυρίας Dora Iliopoulou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμος χαλβάς με άνθος αραβοσίτου βανίλια

Εύκολο, ελαφρύ και δροσερό γλυκάκι!!

ΥΛΙΚΑ
1/2 Βιτάμ, 125γρ
1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια, 160γρ.
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Αμύγδαλα
Σταφίδες
Κανέλα για σερβίρισμα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα ποτήρι νερό αραιώνω το άνθος αραβοσίτου.
Σε μια κατσαρόλα αφήνω να βράσει το υπόλοιπο νερό με τη ζάχαρη.
Ρίχνω μετά το αραιωμένο άνθος αραβοσίτου και ανακατεύω.
Αφαιρώ από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, αμύγδαλα και σταφίδες.
Βάζω σε γυάλινο πυρέξ.
Αφήνω να κρυώσει και το βάζω ψυγείο.
Σερβίρω με κανέλα ή και σκέτο.