Νηστίσιμοι ψωμοκεφτέδες



ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΨΩΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμοι ψωμοκεφτέδες

Δοκιμάστε τους και δεν θα χάσετε!

Υλικά για 15 κεφτέδες
2 χοντρές φέτες ψωμί σταρένιο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
Μπόλικο δυόσμο και λιγότερο μαϊντανό
Ξύσμα από αποξηραμένο πορτοκάλι
Θρούμπι, αν δεν έχετε αναγκαστικά θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Μουλιάζετε το ψωμί στο νερό, το σφίγγετε καλά να φύγουν όλα τα υγρά και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα.
Στο μπλέντερ κόβετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τα ρίχνετε μέσα στο ψωμί και προσθέτετε το δυόσμο, τον μαϊντανό, το θρούμπι, πιπέρι, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
Ζυμώνετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά, αφήνετε 5 λεπτά και στη συνέχεια φτιάχνετε κεφτέδες.
Αλευρώνετε και ψήνετε σε καυτό αραβοσιτέλαιο και σε σιγανή φωτιά.