Ντομάτες γεμιστές



ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ


Υλικά (οι ποσότητες ανάλογα τις μερίδες)
ντομάτες
κρεμμύδια
σκόρδο
δυόσμο
μαϊντανό
ρύζι Καρολίνα
ελαιόλαδο μπόλικο
αλάτι -πιπέρι-ζάχαρη

Πλένουμε και κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες.
Τις αδειάζουμε μέσα την ψίχα με ένα κουταλάκι.
Τρίβουμε την ψίχα στον τρίφτη, τρίβουμε και κρεμμύδια και σκόρδο .
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε και το ρύζι από 1 κουταλιά της σούπας ρύζι για κάθε τεμάχιο πχ 10 ντομάτες 10 κουταλιές ρύζι.
Προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο το αλάτι το πιπέρι και την ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις ντομάτες .
Αν περισσέψει λίγη γέμιση μέσα εκεί κόβουμε μερικές πατάτες της αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε λίγο λαδάκι ανακατεύουμε μαζί με την λίγη γέμιση και τις βάζουμε ανάμεσα από τις ντομάτες .
Εννοείται οτι μπορείτε με αυτήν την γέμιση να χρησιμοποιήσετε και πιπεριές κολοκυθάκια ή και ότι άλλο .
Ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο ανάλογα τον φούρνο ο χρόνος .
Νερό μην βάλετε καθόλου βγάζουν οι ντομάτες αλλά αν δείτε και λείπει προσθέστε μόνο 1 φλιτζανάκι του καφέ ,εγώ δεν βάζω.
Έτσι τις φτιάχνω δεν σοτάρω τίποτα και είναι φανταστικές!