Αφράτα κρουασάν



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΑΦΡΑΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα κρουασάν

Για τη σφολιάτα :
1/2 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι ζεστό νερό νερό

1 πακέτο βούτυρο ή Βιτάμ (250 γρ) παγωμένο

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο, αραδιάζουμε πάνω στο φύλλο μικρά κομματάκια από το παγωμένο βούτυρο (το 1/3 του βουτύρου) και κλείνουμε.
Το ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη και με απαλές κινήσεις το διπλώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 
Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.
Το ανοίγουμε μια τελευταία φορά, το κόβουμε σε μακριά τρίγωνα, τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ταψί.
Αφήνουμε να φουσκώσουν. 
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα, για 30 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με Μερέντα, μαρμελάδα, τυράκι ή ό,τι άλλο θέλουμε. 
Ακόμη και σκέτα όμως είναι υπέροχα!