Πατατοκεφτέδες



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πατατοκεφτέδες

Πατατοκεφτέδες που για πρώτη φορά τους έψησα στο φούρνο, και έγιναν τέλειοι!!
Όπως καταλαβαίνετε φίλοι μου θέλω να αποφεύγω τα τηγανητά και τα λάδια... Αν και δεν τους είχα ξανακάνει έτσι, γιατί από μικρή θυμάμαι που έφτιαχνε η μαμά μου τηγανιτούς και τους τρώγαμε σαν στραγάλια!!! Απίθανοι!!

Υλικά
1,5 kg πατάτες baby
1-2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 ντομάτα χωρίς τα σπόρια τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
100 gr κεφαλοτύρι τριμμένο
5 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη που τρίβουμε την ντομάτα.
Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις και κατόπιν παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα, το ρίχνουμε μέσα σε αλεύρι, πλάθουμε με το χέρι μας και τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για μισή ώρα.
Επειδή συνήθως ροδίζουν πρώτα από κάτω περισσότερο τους γυρνάμε προς το τέλος να ροδίσουν και από την άλλη.
Τους συνοδεύσαμε με κουνουπίδι σαλάτα.