Ζυμαρικά σέλινο ογκρατέν



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΕΛΙΝΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Ζυμαρικά σέλινο ογκρατέν

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τα ζυμαρικά (σέλινο) σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζω και τα βάζω σε πυρέξ με λίγο βούτυρο. 
Προσθέτω από πάνω ψιλοκομμένο μπέικον και 200 γρ. τριμμένο τυρί, εγώ έβαλα ρεγκάτο. 
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά να ενωθούν 2 κρέμες γάλακτος, 2 αυγά, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, μία γενναία κουταλιά της σούπας μουστάρδα και ένα πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια. 
Περιχύνω τα ζυμαρικά και ανακατεύω να πάει παντού.
Πασπαλίζω από πάνω με λίγο επιπλέον ρεγκάτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για μισή ώρα και στον αέρα για ένα τέταρτο ακόμα, γιατί δεν θέλω να ξεραθούν από πάνω τα ζυμαρικά μου.