Μπιφτεκάκια με γλυκιά κολοκύθα ψημένα στο φούρνο


Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπιφτεκάκια με γλυκιά κολοκύθα ψημένα στο φούρνο

Πεντανόστιμοι και υγιεινοί για όσους προσέχουν την διατροφή τους

Υλικά
1,200 γρ. κολοκύθα γλυκιά
2 κρεμμύδια τριμμένα
250 γρ. Φέτα
100 γρ τυρί γραβιέρα ή ρεγκάτο
2 αυγά
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
5-6 κ.σ. γεμάτες αλεύρι απ'
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβουμε στο τρίφτη την κολοκύθα και τα κρεμμύδια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κατεβάσουν τα νερά τους για μία ώρα.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε καθαρή πετσέτα και στύβουμε.
Ρίχνουμε σε λεκανίτσα την κολοκύθα και προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ωρίτσα και κατόπιν παίρνουμε μία μεγάλη κουταλιά σούπας, το πλάθουμε ελαφρώς με το χέρι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ωρίτσα.
Αν δούμε ότι έχουν πάρει περισσότερο χρώμα από κάτω γυρίζουμε από την άλλη μεριά και αφήνουμε να ροδίσουν.
Συνήθως ψήνονται περισσότερο από την κάτω μεριά.
Γίνονται πολύ νόστιμοι, ελαφριοί χωρίς πολλά λάδια για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.