Φρέσκα καλαμαράκια με πατάτες γιαχνί



ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ


Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 κούπα νες ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα νες λευκό κρασί
  • αλάτι 
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, προσθέτω και λίγο νερό τα μαραίνω έτσι και φεύγει η σπιρτάδα τους.
  2. Στη συνέχεια και αφού εξατμιστεί το νερό προσθέτω το ελαιόλαδο, τα καλαμάρια, τα ανακατεύω για λίγο και προσθέτω το πελτέ.
  3. Ανακατεύω και σβήνω με το κρασί.
  4. Μόλις εξατμιστεί ρίχνω μέσα τις τριμμένες ντομάτες, τις πατάτες, το αλάτι - πιπέρι και τον άνηθο.
  5. Το μαγειρεύω περίπου 30'.
  6. Εάν τα καλαμάρια σας είναι κατεψυγμένα μπορείτε να τα βάλετε για 30' με σόδα για να μαλακώσουν. Τα φρέσκα δεν χρειάζονται.


Credits:

Αναστασια Βλαχου