Νηστίσιμο κέικ με καρύδια, σταφίδες και γλάσο



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμο κέικ με καρύδια, σταφίδες και γλάσο

Γεμάτο από αρώματα και γεύση!!

ΥΛΙΚΑ
1 φλ. καλαμποκέλαιο 230 γρ.
1 φλ. ζάχαρη (230 γρ η φλιτζάνι)
2,5 φλ. χυμό πορτοκάλι + το ξύσμα 3 πορτοκαλιών
1/2 σφηνάκι κονιάκ
75 γρ σταφίδες μαύρες
75 γρ ξανθές
150 γρ καρύδια (κομμένα με τα χέρια)
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
500 γρ Φαρινάπ μαζί με ένα μπέικιν
 
Από τη προηγούμενη βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
Την άλλη μέρα τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο αλεύρι μαζί με τα καρύδια για να μην καθίσουν στον πάτο.
Κτυπάμε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα χωρίς κτύπημα αλλά τα ανακατεύουμε με μαρίζ.
Το αλεύρι το κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε σιγά - σιγά μέσα.
Εγώ χρησιμοποίησα 26 νούμερο ταψί. Μπορείτε όμως και σε 28 νούμερο.
Ψήσιμο στους 170° στον αέρα, για 60' ανάλογα βέβαια με το φούρνο σας!
Μπορείτε να βάλετε μέσα ένα μαχαίρι ή καλαμάκι ξύλινο κι εάν δε κολλάει είναι έτοιμο.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
250 γρ. νερό
30 γρ. κακάο
40 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. καλαμποκέλαιο
 
Τα πρώτα 4 υλικά τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει τόσο όσο... και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το καλαμποκέλαιο.