Πάστα Φλώρα νηστίσιμη με σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο



ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ


Για τη ζύμη
1 κούπα σπορέλαιο, 
1/3 κούπας ζάχαρη, 
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι, 
1 βανίλια, 
3 κουταλιές κονιάκ, 
3 1/2 κούπες αλεύρι φαρίνα, 

μαρμελάδα για το γέμισμα

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ, παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, την ανοίγουμε στο ταψάκι, στρώνουμε τη μαρμελάδα και από πάνω στολίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη την οποία πλάθουμε σε κορδονάκια.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου.


Δημιουργός συνταγής: Σοφία Θεοδωρίδου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!