Η τέλεια σοκολατίνα



Μια συνταγή της κυρίας Ελενης Τσιουκανη για ΤΕΛΕΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Η τέλεια σοκολατίνα

Υλικά για το παντεσπάνι:
5 αυγά,
6 κ.σ. νερό,
1 μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 & 1/2 ποτηριού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 κ.σ. κακάο, 
λίγο φρέσκο γάλα για να το βρέξετε.

Υλικά για τις κρέμες:
1 μόρφατ, 
1 ζαχαρούχο γάλα, 
2 κ.σ. κακάο,
1 βανίλια.

Υλικά για το γλάσο:
6 κ.σ. άχνη, 
8 κ.σ. γάλα, 
1 κ.σ. Βιτάμ, 
1 & 1/4 κουβερτούρα.

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ.
Προσθέτετε το νερό, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν.
Ψήνετε για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο).
Στο μεταξύ φτιάχνετε τις κρέμες.
Οι κρέμες είναι δύο, μια άσπρη που θα μπει στη μέση και μια καφέ για το επάνω μέρος.
Χτυπάτε με το μίξερ το μόρφατ, το μισό ζαχαρούχο και τη βανίλια για 10 λεπτά περίπου.
Χωρίζετε την κρέμα στη μέση.
Το μισό θα είναι η άσπρη κρέμα.
Την βάζετε σε ένα άλλο μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε.
Στο δεύτερο μισό προσθέτετε το υπόλοιπο ζαχαρούχο και τις δύο κουταλιές κακάο και χτυπάτε με το μίξερ, για να γίνει η καφέ η κρέμα μας.
Μόλις αφρατέψει τη βάζετε και αυτήν στο ψυγείο.
Αφού το παντεσπάνι ψηθεί και κρυώσει το βγάζετε από το ταψί και το κόβετε στη μέση για να φτιάξετε τους δύο πάτους της τούρτας.
Έπειτα ξεκινάμε το στήσιμο.
Διαλέγετε την πιατέλα που θα στήσετε την τούρτα και τοποθετείτε τον πρώτο πάτο.
Βρέχετε το παντεσπάνι με γάλα.
Ρίχνετε την άσπρη κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Από πάνω της βάζετε τον δεύτερο πάτο.
Βρέχετε και αυτόν με λίγο γάλα κι από πάνω ρίχνετε την καφέ κρέμα.
Την απλώνετε ομοιόμορφα.
Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε το γλάσο.
Για το γλάσο παίρνετε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνετε εκεί όλα τα υλικά (άχνη, γάλα, Βιτάμ και κουβερτούρα) και τα αφήνετε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει η καεί.
Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε λίγο να μην ζεματάει.
Όταν είναι χλιαρό, αλλά πριν κρυώσει εντελώς βγάζετε την τούρτα από το ψυγείο και ρίχνετε το γλάσο πάνω από την καφέ κρέμα.
Με μια σπάτουλα το απλώνετε για να πάει παντού.