Μια συνταγή της κυρίας Ελενης Τσιουκανη για ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Λαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο και ξεχωριστή γεύση
Υλικά (για το ταψί της κουζίνας)
Εκτέλεση
Τρίβουμε με το χοντρό μέρος του τρίφτη τη φέτα σε ένα μπολ.
300 γραμ. χοντροτριμμένη φέτα
600 γραμ.γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
Ψιλοκομμένο δυόσμο,
600 γραμ.γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
Ψιλοκομμένο δυόσμο,
αλάτι και πιπεράκι
300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γραμ.αραβοσιτέλαιο
300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γραμ.αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση
Τρίβουμε με το χοντρό μέρος του τρίφτη τη φέτα σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.