Λαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο και ξεχωριστή γεύση



ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ


Υλικά (για το ταψί της κουζίνας)

  • 300 γραμ. χοντροτριμμένη φέτα
  • 600 γραμ.γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • Ψιλοκομμένο δυόσμο,
  • αλάτι και πιπεράκι
  • 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 160 γραμ.αραβοσιτέλαιο


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε με το χοντρό μέρος του τρίφτη τη φέτα σε ένα μπολ.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.


Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη 
 
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!