
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ
Υλικά (για το ταψί της κουζίνας)
- 300 γραμ. χοντροτριμμένη φέτα
- 600 γραμ.γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αυγά
- Ψιλοκομμένο δυόσμο,
- αλάτι και πιπεράκι
- 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 160 γραμ.αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση
- Τρίβουμε με το χοντρό μέρος του τρίφτη τη φέτα σε ένα μπολ.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη