Κρουασανάκια Ferrero



ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ FERRERO


Απλά τέλεια

ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια χλιαρό γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
5 κ.σ. ζάχαρη,
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια,
1 αυγό ολόκληρο
1 ασπράδι
περίπου 1 κιλό αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ το γαλα - σπορελαιο - μαγια - ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε τα αυγα - βανιλια - αλατι και ανακατευουμε.
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Ριχνουμε σιγα - σιγα αλευρι και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.
Αλευρωνουμε τον παγκο, βαζουμε τη ζυμη και τη ζυμωνουμε ωσπου να γινει λεια.
Τη βαζουμε σε μπολ, τη σταυρώνουμε και τη σκεπάζουμε καλα για 2 ώρες.
Στη συνεχεια βαζουμε τη ζυμη στον παγκο και την κοβουμε σε 10 ίσα κομματια.
Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα.
Ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια.
Βαζουμε τα 5 φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο βουτυρωνοντας τα ενδιαμεσα με μαλακο βουτυρο και με το πλαστη ανοιγουμε ενα φυλλο.
Αυτο το φυλλο το κοβουμε σε 8 τριγωνα κομματια.
Εχουμε ανακατεψει σε ενα μπολ 200 γρ μερεντα με 100 γρ φουντουκια σκονη.
Βαζουμε γεμιση στο καθενα τριγωνακι, το τυλιγουμε και το βαζουμε σε λαδόκολλα στο ταψι.
Κάνουμε την ιδια διαδικασια και για τα υπολοιπα φυλλαρακια.
Τα αφηνουμε για 20 λεπτα να ξεκουραστουν.
Τελος τα αλείφουμε με 3 κροκους αυγων αραιωμενους με 1 κ.σ. νερο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 25 λεπτα φυσικα αναλογα το φουρνο.
Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν.

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Βαζουμε σε ενα τηγανακι 1 κ.σ βουτυρο και ριχνουμε μεσα 20Ο γρ. φουντουκια και τα καβουρδιζουμε καλα.
Κατεβαζουμε και αφηνουμε λιγο να κρυωσουν.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Λιωνουμε σε μπεν μαρι 400 γρ σοκολατα.
Χτυπαμε σε γουδι τα φουντουκια και στη συνεχεια τα ριχνουμε στη σοκολατα.
Τελος βουταμε το καθενα κρουασανακι στη σοκολατα και στην συνεχεια τα βαζουμε πανω σε λαδόκολλα και κατευθειαν στο ψυγειο.