Σιροπιαστά γεμιστά τριγωνάκια με κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Remona Israel για ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Σιροπιαστά γεμιστά τριγωνάκια με κρέμα

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φύλλα κρούστας
2/3 φλ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
χυμό από ½ λεμόνι

Για την κρέμα πατισερί
1/2 λίτρο γάλα
125 γρ. ζάχαρη
50 γρ.. κορν φλάουρ
25 γρ. αλεύρι
2 κρόκους
1/2 στικ βανίλια
1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
100 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας παραδοσιακά. 
Ανοίγουμε τα φύλλα. 
Λιώνουμε το βούτυρο. 
Κόβουμε σε 3 λωρίδες το κάθε φύλλο.
Βάζουμε δυο λωρίδες και αλείφουμε με βούτυρο.
Ρίχνουμε μια κουταλιά γεμάτη από την κρέμα μας και κλείνουμε τριγωνικά.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά να ροδίσουν.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, για 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε ζεστά τα τρίγωνα σε κρύο σιρόπι.