Τσουκνιδoτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τσουκνιδoτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για το φύλλο
500γρ αλεύρι εγώ έβαλα Κούλα
1κ.σ ξύδι
Μισό κ.γ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
250 μλ νερό
 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και στο τέλος σιγά - σιγά το νερό. 
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. 
Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα οχτώ φύλλα, 4 κάτω και 4 πάνω, αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλλα κάτω και δύο φύλλα πάνω. 
Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψί με κάθε φύλλο και λάδι, γέμιση και συνεχίσουμε μετά με φύλλο, λάδι, φύλλο, λάδι και όσο μας πάρει. 
Από πάνω μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο η λάδι (όπως στην δική μου περίπτωση).
Κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή ανάλογα από το φούρνο.
 
Για την τσουκνίδα
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τη τσουκνίδα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα να μαραθεί για 5 λεπτά. 
Τη στραγγίζουμε, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και μετά προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και τυρί φέτα.