Κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Αφράτα κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού
Αυτά τα κουλουράκια συνδυάζουν την πλούσια γεύση και το άρωμα του τσουρεκιού σε μια πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή. Είναι ιδανικά για τον καφέ ή το τσάι σας και σίγουρα θα τα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 2 κεσεδάκια σπορέλαιο
  • 10 κεσεδάκια αλεύρι
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 1 κ.γ. κακουλέ
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
  • Σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το μαχλέπι, τον κακουλέ, τα μπέικιν και το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  5. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
📷Anna Kassandra

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα