Κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Υλικά
4 αυγά.
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό.
2 κεσεδάκια ζάχαρη.
2 κεσεδάκια σπορέλαιο.
10 κεσεδάκια αλεύρι.
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ .
1 κ.γ. μαχλέπι.
1 κ. γ. κακουλε.
1 κρόκο αυγού για επάλειψη.
Σουσάμι.
 
Εκτέλεση.
Έριξα σε μια λεκάνη τη ζάχαρη με το λάδι και ανακάτεψα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
Στη συνέχεια έριξα τα αυγά, το γιαούρτι, ανακάτεψα ελαφρώς και τέλος πρόσθεσα τα μπαχαρικά, τα μπέικιν και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
Άφησα τη ζύμη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί, έπλασα τα κουλουράκια, άλειψα με κρόκο και πασπάλισα με σουσάμι.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα. στο περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Φωτο της κυρίας Αννας Κασσανδρεια που δοκίμασε τη συνταγή.
(σ.σ. κυρίας Κασσανδρεια: Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ
έβαλα μέλι και όχι ζάχαρη ( την ίδια ποσότητα με τη ζάχαρη)).