Σπιτική λεμονάδα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπιτική λεμονάδα

Υλικά
5 ποτήρια χυμό λεμονιού
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
ξύσμα από 5 μεγάλα λεμόνια
1 κλαράκι δυόσμο.

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα λεμονιού, το κλαράκι δυόσμου και αφήνουμε
να βράσει για 5 με 7 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Δεν θέλουμε να κάψουμε τις βιταμίνες του λεμονιού γι' αυτό αφήνουμε να κρυώσει τελείωσε το σιρόπι.
Στραγγίζουμε το σιρόπι από το ξύσμα λεμονιού.
Στύβουμε το λεμόνι και το περνάμε από σήτα.
Όταν έχει κρυώσει τελείως το σιρόπι αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού με αυτό και ανακατεύουμε.
Φυλάσσουμε τη λεμονάδα σε γυάλινα μπουκάλια και την κρατάμε στο ψυγείο, δεν χαλάει.

Σερβίρισμα
Σε ποτήρι βάζουμε σχεδόν δύο δάχτυλα από τη λεμονάδα, 2 - 3 φυλλαράκια δυόσμου, μπόλικα παγάκια και νερό Σουρωτή (ανθρακούχο).