
Με λεμόνια με χοντρή φλούδα που μου έφεραν από το χωριό φύλαξα χυμό και ξύσμα στην κατάψυξη και έφτιαξα και γλυκό του κουταλιού.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξύνουμε 10 λεμόνια και βάζουμε το ξύσμα σε τάπερ με καπάκι στην κατάψυξη.
- Κόβουμε στη μέση τα λεμόνια, τα στύβουμε και βάζουμε το χυμό σε θήκες για παγάκια ή σε σακουλάκια και τα βάζουμε κι αυτά στην κατάψυξη.
- Βγάζουμε λίγο από το άσπρο μέρος της φλούδας και με το ειδικό εργαλείο ή με ψαλίδι κόβουμε λεπτές μακριές λωρίδες.
- Βράζουμε της λωριδίτσες σε νερό για 3 λεπτά, τρεις φορές, αλλάζοντας νερό συνέχεια για να φύγει η πικρίλα.
- Με 2 ποτήρια ζάχαρη και 1 νερό ετοιμάζουμε ένα σιρόπι πυκνό.
- Ρίχνουμε μέσα λωριδίτσες να βράσουν μέχρι να γίνουν διαφανές.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη.
- Το διατηρούμε σε γυάλινα βάζα.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi