Γιουβαρλάκια αυγολέμονο


ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Για τον κιμά:
½ κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
1 αυγό,
¼ του μάτσου μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ του μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο
100 γρ. ρύζι γλασέ, ( μουλιάζουμε το ρύζι πριν να γίνουν σφιχτές)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλεύρι, για το πασπάλισμα
Αλάτι και πιπέρι
 
Για τη σούπα:
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 στικ σέλερι, πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 lt νερό ζεστό και 1 κύβο κοτόπουλο
20 ml ελαιόλαδο + extra για το σερβίρισμα

Για το αυγολέμονο:
2 κρόκους αυγών
Χυμό από 1 λεμόνι, 1 κ.σ. νισεστέ
 
Εκτέλεση :
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, εκτός από το αλεύρι, και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
Κατόπιν, πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα με αλεύρι.
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια σε όλη τους την επιφάνεια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τη σούπα: 
Ρίχνουμε το νερό σε μία πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την πατάτα, το καρότο, τον κύβο, το σέλερι, το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Αμέσως μετά, μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κεφτεδάκια, την σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά.

Εκτέλεση για το αυγολέμονο: 
Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε 2 κρόκους αυγού σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού και το νισεστέ ,ανακατεύουμε. 
Με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από τη σούπα και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει το αυγολέμονο.
Στη συνέχεια, ανάβουμε τη φωτιά πολύ χαμηλά, μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα με τα χέρια μας και περιμένουμε να δέσει η σούπα.
Μόλις δέσει, σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό, άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και ψημένο ψωμάκι.

Credits:
Pellumbesha Lumi