Δοκιμάστε το κέικ καρότο με σάλτσα μερεντούλας και δεν θα ξέρετε τι τρώτε από την νοστιμιά..καταπληκτικό !!!!
Υλικά
Για το μείγμα κέικ
- 200 γρ .καλαμποκέλαιο
- 350 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά + 1 ασπράδι
- 2 καρότα μεγάλα
- 1 βανίλια φακελάκι
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε Φαρίνα)
- 1 τσιμπιά σόδα
- 1 τσιμπιά αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
Για τη σάλτσα Μερέντας
- 30 γρ. βούτυρο η Βιτάμ
- 3/4 ζαχαρούχο
- 4 κουταλιές γεμάτες ρόφημα σοκολάτας (τύπου Νεσκουικ η Καουτονικ)
Ψήσιμο του κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Μέγεθος φόρμας 24εκ. Μπορείτε να το φτιάξετε και σε ταψί. Γίνεται πιο λεπτό λίγο αλλά στέκεται η σάλτσα ωραιότατα.
...
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού