Κέικ καρότου με σπιτική σάλτσα Μερέντας

Δοκιμάστε το κέικ καρότο με σάλτσα μερεντούλας και δεν θα ξέρετε τι τρώτε από την νοστιμιά..καταπληκτικό !!!!

Υλικά

Για το μείγμα κέικ

  • 200 γρ .καλαμποκέλαιο
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά + 1 ασπράδι
  • 2 καρότα μεγάλα
  • 1 βανίλια φακελάκι
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε Φαρίνα)
  • 1 τσιμπιά σόδα
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

Για τη σάλτσα Μερέντας

  • 30 γρ. βούτυρο η Βιτάμ
  • 3/4 ζαχαρούχο
  • 4 κουταλιές γεμάτες ρόφημα σοκολάτας (τύπου Νεσκουικ η Καουτονικ)

Ψήσιμο του κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. 
Μέγεθος φόρμας 24εκ. Μπορείτε να το φτιάξετε και σε ταψί. Γίνεται πιο λεπτό λίγο αλλά στέκεται η σάλτσα ωραιότατα.
...

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού